Peržiūrų: 1.83K
0 Comments

Sveiki,
Rąstinis namas prieš 2,5 metus impregnuotas natūraliu ir ekologišku "EKOTEP" impregnantu (sudėtis impregnanto: linų sėmenų aliejus ir pušų dervų mišiniai). Prieš impregnavimą rąstai buvo apdoroti tos pačios rūšies gruntu. Impregnantas teptas tris kartus (laikantis gamintojo instrukcijos). Nuimpregnavus namą turėjome maždaug 1,5 m. gražų gintaro spalvos rąstų atspalvį. Po gerų 2 m. pastebėjome, kad rąstai pradėjo dėmėmis juoduoti, t.y. daug kur atsirado dėmių sudarytų iš mažų juodų taškelių arba dėmių, kurios tarsi atrodo išdegintos (supratome, kad tokiose vietose sužaidė UV, nors gamintojai reklamuojasi, kad produktas atsparus UV). Kokiomis priemonėmis būtų galima šias ant impregnuotų rąstų atsiradusias dėmes panaukint ir kokiomis priemonėmis dar kartą visą namą ištepti, kad būtų sustabdytas tolimesnis juodavimas. Ar apskritai tai yra įmanoma padaryti? Dengti rąstų dažais dar nesinorėtų.
Ačiū už atsakymą.

Sveiki,
Na pirmiausia grynai ekologiškų aliejų, naudojamų statybose, nebūna. Visi aliejai yra papildomi tam tikrais priedais, mišiniais, tirpikliais, pigmentais. Dar aliejai skirstomi į ,,karšto” spaudimo (riebaliniai), ,,šalto” spaudimo (rūgštiniai). Ekotep aliejai priskiriami riebaliniams. Tokia danga tepama kiekvieni metai. Priešingu atveju danga nusvyla, nebeatlikdama savo tiesioginės funkcijos – medienos apsauga nuo dregmės ir ultraviolėtinių spindulių. Ką daryt ?! Pirma: pašalinti buvusios dangos likučius. Esant pelėsio užkratui medieną impregnuoti neišplaunamu antiseptiniu preparatui Boramon C-30. Pabaigoje apdirbkie ( jei domina ekologinės priemonės) rąstus Amello šalto spaudimo aliejumi Pine Tar Lazure…
Pine Tar Lazure sudėtyje esama linų sėmenų aliejaus, pušų dervos (60%) ir pušų terpentino. Aliejus gerai įsigeria į medieną, apsaugodamas ją nuo purvo, drėgmės, UV spindulių, atmosferos poveikio (sniegas, lietus ir t.t.), puvimo ir pelėsių poveikio. Išryškina medienos tekstūrą. Tinka seniems ir naujiems mediniams paviršiams.

Naudojimo sritys

Mediniai stogai (gontai, skiedros)
Valtys
Rąstų namai
Impregnuota ir termiškai apdorota mediena

  • I - IV: 8:00 - 17:00 | V: 8:00 - 16:00 | VI - VII: Nedirbame
  • Dažų salonas: +370 652 85519 | salonas@almarunas.lt
  • Administracija: +370 524 57451 | prekyba@almarunas.lt
  • Adresas: Sietyno g. 8e, LT-04304 Vilnius, Lietuva
  • Įmonės kodas: 120176035

Pirkinių krepšelis
Prisijungti

Dar neturite paskyros?

Pradėkite rašyti, kad pamatytumėte ieškomą prekę.
Kita info
Meniu
0 Palyginti
0 items Krepšelis